Leroy pohištvo edino v Sloveniji

URNIK
Ponedeljek-Petek: 10:00-17:00
Sobota: 9:00-13:00
Izven delovnega časa PO PREDHODNEM DOGOVORU.

031 560 570 ali 07 292 72 00

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne strani Leroy.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo Leroy.si (v nadaljevanju tudi »spletna stran«) upravlja podjetje Baladur d.o.o., Jadranska ulica 60, 6280 Ankaran, matična številka: 5864674000, davčna številka: SI45871175 (podjetje Baladur d.o.o. je davčni zavezanec), ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani Leroy.si, pravice in obveznosti uporabnika in spletne strani ter urejajo poslovni odnos med Leroy.si in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje naročila). Uporabnik z uporabo spletne strani Leroy.si, soglaša s splošnimi pogoji, ki veljajo za Leroy.si spletno stran.

Dostopnost informacij

Leroy.si se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju Baladur d.o.o. (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; in ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi kontaktnimi podatki.

Intelektualna lastnina in omejitev odgovornosti

Vse gradivo na spletni strani Leroy.si je last podjetja Baladur d.o.o., ali pa se uporablja na podlagi izrecnega dovoljenja imetnika avtorskih pravic (izdelovalca sedežnih garnitur, posrednika, ipd.). Vsakršen prenos, razpošiljanje, kopiranje ali kakršnokoli drugo objavljanje ter spreminjanje avtorskih pravic brez predhodnega soglasja lastnika, je strogo prepovedano in kaznivo po zakonu. Gradivo, kot so besedila, slike ali videoposnetki so lahko simbolični in ne prikazujejo natanko dejanskega stanja (natančen odtenek barve, mere ali obliko artikla).

Postopek nakupa

Vsaki stranki, se želimo posvetiti osebno, zato direkten nakup oz. plačilo preko spletne strani Leroy.si ni mogoč. Preko spletne strani Leroy.si se lahko pošlje zgolj povpraševanje o ponudbi, nato pa se vsaki stranki posvetimo preko telefona, e-maila ali osebno.

Ob nakupu , se po predračunu nakaže 30% kupnine, preostanek pred dostavo ali osebnim prevzemom.

Vse cene so navedene v evrih in vključujejo DDV.

Kupoprodajna pogodba med Leroy.si in kupcem je na spletni strani Leroy.si sklenjena v trenutku, ko Leroy.si kupcu pošlje / izstavi ponudbo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Leroy.si kot za kupca. Kupoprodajna pogodba se izda v dveh izvodih. En izvod prejme kupec, drug izvod hrani prodajalec.

Načini plačila

Leroy.si omogoča naslednje načine plačila:

 1. z nakazilom na TRR: SI56 1010 0005 2430 435, Baladur d.o.o. po ponudbi
 2. s karticami Visa, MasterCard, Maestro, BA Maestro, Karanta, Diners.
 3. na obroke

Izdaja računa

Ob plačilu naročenih artiklov.

Cene

Cena velja enako za vse uporabnike Leroy.si. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Dostava / Skladiščenje

Za dostavo pošiljk naročenih na Leroy.si lahko poskrbi podjetje Baladur d.o.o.
Artikli, naročeni na Leroy.si gredo na pot v najkrajšem možnem času. Če so na zalogi v skladišču, je to najkasneje v roku 5 delovnih dni oz. po dogovoru.
Da bi naročene artikle dostavili kar se da hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot. Artikle lahko prevzamete tudi osebno v našem skladišču na naslovu Cesta bratov Milavcev 4a, 8250 Brežice.


Artikle po prihodu v naše skladišče brezplačno skladiščimo do 30 dni, nato si pridružujemo pravico za zaračunavanja ležarine. Po preteku tega obdobja ne prevzemamo odgovornosti za morebitne poškodbe ali spremembe artikla.

Odvoz stare sedežne garniture ob nakupu nove

Pri nakupu nove sedežne garniture vam ponujamo tudi možnost odvoza vaše stare sedežne garniture. Ta mora biti primerno pripravljen (po potrebi rastravljen). Odvoz stare sedežne garniture ni brezplačna storitev

Dobavni roki

O morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko elektronske pošte ali preko kontaktne telefonske številke sproti obveščali.
Za artikle, ki niso na zalogi je predviden dobavni rok 14 - 60 dni. To velja za dnevne regale, določene jedilne mize, določene jedilne stole, kopalniške sestave, predsobe in otroške sobe (postelje). Predviden dobavni rok za sedežne garniture, postelje, določene klubske mizice, določene Tv elemente, tabureje, izdelke iz ratana je 60 - 180 dni (ali več). Razpon predvidenih dobavnih rokov naših artiklov je tako od 14 dni do 4 mesece (ali več).

Za natančnejši dobavni rok artikla, za katerega se zanimate, nas prosimo kontaktirajte.

Podjetje Baladur d.o.o. vlaga veliko truda, da ne prihaja do večjih zamud, a vendarle sodeluje s tujimi dobavitelji, ki imajo svoje roke in obveze, kar pa lahko podaljša rok dobave artiklov.

Za vse dodatne informacije nas pokličite na 031 560 570 ali nam pošljite elektronsko pošto na naslov info@leroy.si.

POMEMBNO OBVESTILO / Opozorilo: Pomanjkanje surovin in posledično dvigovanje cen izdelkov in prevozov negativno vplivajo na planske, proizvodne in logistične procese proizvodnih podjetij. Določeni proizvajalci že uveljavljajo nastanek višje sile. Kot trgovsko podjetje posledično ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi lahko nastala zaradi nepredvidenih zamud pri dobavi blaga ali nepredvidenega dviga cen. Pridržujemo si pravico do spremembe cen skladno z nihanjem cen surovin in pravico do odprodaje zalog.

Težave, Napake, Razno

Kakršne koli težave, napake ali drugo glede izdelkov mora potrošnik sporočiti izključno na e-mail naslov prodajalca: info@leroy.si.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe, sklenjena na daljavo

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.
Odstop od pogodbe potrošnik sporoči izključno na e-naslov prodajalca: info@leroy.si

V primeru odstopa od pogodbe, potrošnik prejeti artikel po predhodnem dogovoru, dostavi v skladišče podjetja Baladur d.o.o., Cesta bratov Milavcev 4a, 8250 Brežice.


Neposredne stroške vračila blaga nosi kupec.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe :
• pri nakupu blaga, ki je izdelano po željah kupca ( narejeno po naročilu) ali prilagojeno njegovim osebnim potrebam.
• za blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo povezano z drugimi predmeti
Za blago, izdelano po željah kupca se šteje blago, ki ni izdelano vnaprej, temveč na podlagi osebne potrošnikove izbire ali odločitve ( oz.ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam).

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini ter v originalni embalaži.
Če je predmet vračila izdelek, kupljen kot komplet, je potrebno vrniti vse kose kompleta. Vračilo posameznih kosov kompleta ni dovoljeno. Kupec je k blagu dolžan priložiti vse spremne dokumente, ki jih je prejel skupaj z blagom (npr. navodila za uporabo, certifikati, garancijski listi, ipd.). Izdelki se morajo vrniti v originalni embalaži.
Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla ali montaža, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.
Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje še pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.
Vsi artikli so pred dostavo ali predzemom kupcu izročeni v originalni embalaži.

Vračilo opravljenih vplačil (kupnina) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30-tih dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.
Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika. V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Garancija

Vsi artikli pohištva Leroy imajo 1 leto garancije. Garancija prične teči od dneva navedenega na garancijskem listu ali od dneva prevzema / prejetja artikla. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.
Prodajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 90-ih dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.

Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu – v skladišču, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo. Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.
Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča: Baladur d.o.o., Cesta bratov Milavcev 4a, 8250 Brežice. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila.
Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda preko spletne strani Leroy.si

Odgovornost za skladnost blaga

Blago je skladno s prodajno pogodbo zlasti, kadar::

Sedežne garniture Leroy so v osnovi izdelane iz kombinacije pravega govejega usnja in umetnega usnja. Velja, da so sedalni, naslonjalni in deli za naslon rok (uporabni deli) iz pravega usnja, dodatki, hrbet in spodnji rob sedežne garniture pa je iz umetnega usnja. Takšna izdelava sedežne garniture se šteje kot usnjena sedežna garnitura in ne gre za neskladnost blaga.

Poleg izpolnjevanja zahtev iz prejšnjega člena mora blago tudi:

1. ustrezati namenom, za katere se običajno uporablja blago iste vrste, pri čemer je treba, kadar je to primerno, upoštevati druge predpise, tehnične standarde ali v primeru neobstoja takih tehničnih standardov panožne kodekse ravnanja, ki se uporabljajo za posamezni sektor;
2. biti take kakovosti in ustrezati opisu vzorca ali modela, ki ju je prodajalec dal na razpolago potrošniku pred sklenitvijo prodajne pogodbe, kadar je to primerno;
3. biti dobavljeno skupaj s takimi dodatki, vključno z embalažo, navodili za namestitev ali drugimi navodili, za katere lahko potrošnik razumno pričakuje, da jih bo prejel, kadar je to primerno, in .
4. biti take količine ter imeti značilnosti in druge lastnosti, vključno v zvezi s trajnostjo, funkcionalnostjo, združljivostjo in varnostjo, kot je običajno za blago iste vrste in ki jih potrošnik lahko razumno pričakuje glede na naravo blaga in ob upoštevanju kakršne koli javne izjave, podane pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu prodajalca ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če prodajalec dokaže, da: